A 28. Bolyai Nyári Akadémia a járványügyi intézkedésekkel összhangban rendhagyó módon online kerül megszervezésre BNYA 2.0 néven, és az alábbi két részből áll:

I. A tanulás jövője című 3 modulból álló, 35 órás online továbbképzési program, melyet a Tempus Közalapítvány szolgáltat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége megrendelésére. Részletek itt.

A programon való részvételhez beiratkozás szükséges az alább vázolt feltételek szerint. Az elvégzett modulokról a résztvevők igazolást kapnak.

II. Ingyenesen és szabadon hozzáférhető online szakmai programok és kísérő rendezvények (előadások, beszélgetések, kulturális programok) a hagyományos akadémiai hetek időszakában: 2020. július 6-24. között. Ezen programjaink az akadémia közösségi jellegét igyekeznek fenntartani. Az ezekbe való bekapcsolódásról nem áll módunkban igazolást kiállítani. Az online események listája folyamatosan frissül. Az elkészült videók az akadémia időszaka után is megtekinthetőek maradnak.

Az akadémia továbbképzésére pályázhatnak:

  • RMPSZ-tagsággal rendelkező, a romániai oktatási rendszerben dolgozó szakképzett pedagógusok;
  • valamely Kárpát-medencei pedagógusszövetségben (SZMPSZ, KMPSZ, ÉMPE, VMPE, HMPF és MPE) tagsággal rendelkező, a Kárpát-medencei magyar oktatási rendszerben dolgozó, szakképzett pedagógusok.

A jelentkezés módja

Jelentkezni csak online módon lehet a pályázati adatlap pontos kitöltésével. Az elektronikus pályázati adatlap elérhető a www.rmpsz.ro oldalon.

Iratkozási időszak: 2020. június 2., péntek – június 29., hétfő

A pályázó az adatlap rovatait ékezetek használatával töltse ki. Az oktatási intézmény (a jogi személyiségű, központi iskola) nevét, valamint a család- és keresztnevét a hivatalosan használt módon (ahogy a személyazonossági igazolványban található) vezesse be. Az ímélcím beírására fokozottan figyeljen, hiszen a további kommunikáció ezen keresztül történik.

Részvételi díj

A programon való részvétel díja 70 RON. A beiratkozás alkalmával a felületre fel kell tölteni a részvételi díj kifizetését igazoló bizonylatot (banki befizetés/átutalás: pdf vagy jpg formátumban). A beiratkozás és a részvételi díj befizetése által a pályázó automatikusan felvételt nyer a 28. Bolyai Nyári Akadémia továbbképzési programjára.

Utaláshoz szükséges adatok:
U.C.D.M.R. Miercurea Ciuc Str. Petőfi nr. 4.
CUI: 4466020
OTP BANK România
COD IBAN RO80OTPV260000059736RO18

Átutaláskor kérjük feltüntetni a megjegyzésben: 
részvételi díj BNYA 2020, a résztvevő neve.

Amennyiben a helyek betelnek a jelentkezési határidő letelte előtt, a jelentkezést lezárjuk, esetleges további érdeklődés esetén lehetővé tesszük a pótlistára való feliratkozást.

A nem romániai pályázóknak a részvételi díj befizetése helyett a pedagógusszövetségi tagságukat bizonyító igazolást kell feltölteniük.

További, folyamatosan frissülő információk ezen a honlapon, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Facebook-oldalán találhatóak, illetve Köllő Zsófia programigazgatótól kérhetőek kollozsofia(a)rmpsz.ro